Annonce

Annonce

Per Kølster har siddet som formand for Økologisk Landsforening i næsten et årti, men bør nu trække sig, mener Niels Ebbe, stifter af Solhjulet.

Formanden bør trække sig

DEBAT: Per Kølster bør trække sig som formand for Økologisk Landsforening efter en "kaotisk" generalforsamling, mener medlem Niels Ebbe.

Af: Niels Ebbe, stifter af Solhjulet og medlem af Økologisk Landsforening

Efter en totalt kaotisk generalforsamling, hvor stort set alle regler blev brudt, er der efter min mening kun én naturlig konklusion: Formanden bør trække sig med øjeblikkelig virkning.

For at starte med begyndelsen: Man var så forhippet på at lave så kort en annoncering som overhovedet mulig (og her kommer min udlægning), at der ikke kunne nå at komme ændringsforslag. Det er jo i sig selv lovligt nok, men når så generalforsamlingen bliver begæret ugyldig, kan man ikke fortsætte, som om intet er hændt. Dirigenten, der i øvrigt imod al sædvane var bestyrelsens ene næstformand – og altså direkte part, havde kun ét at gøre: Suspendere generalforsamlingen til påstanden var afprøvet. Hun valgte tværtimod at lade generalforsamlingen fortsætte, som om intet var hændt.

Derudover havde man (og det er vel bestyrelsen) i indkaldelsen til generalforsamlingen skrevet: ”Man kan deltage i afstemningen uden at deltage i Teams-mødet (generalforsamlingen). I sig selv meget påfaldende. Men når man så ydermere lader afstemningen være åben tre timer længere end generalforsamlingen, virker det direkte lusket og er imod alle regler.

Endelig har formanden (via Kirsten Back-Holck) den 29/6 sendt en mail til udvalgsmedlemmerne, at tidsfristen for tilmelding er forlænget (ret usædvanligt må man sige), og først dagen efter og på opfordring sendt den til foreningens øvrige medlemmer. Det er som alt det andet uhørt.

I øvrigt sluttede formanden tydeligvis for hurtigst muligt at få sat et punktum for den gennemført uværdige generalforsamling af med at dirigere dirigenten.

Det mystiske er, at ledelsen har en flok engagerede medlemmer, der gerne vil trække og bidrage, men tromles? Nej tak.

Villig til at ændre paragraffen

Og jeg er sikker på, at jeg taler for alle nejsigere, når jeg skriver, at vi alle er med på at ændre formålsparagraffen, også så projektmidlerne kan bestå, men det fortænkte udspil, som bestyrelsen kom med, var uspiseligt, plagieret fra Landbrug og Fødevares formålsparagraf og ganske uden hjerte.

Sådan burde bestyrelsen have ageret:

Efter den katastrofale ordinære generalforsamling, hvor forslaget første gang blev præsenteret, skulle man have bedt om medlemmernes kommentarerer og forslag til ændringer, samtidig med at man forberedte andre ændringsforslag, nemlig om retningslinjer for digitale generalforsamlinger.

Så er jeg overbevist om, at man havde fået så mange og gode svar, at man kunne rette ind og skrive ændringsforslaget om, så det nu også afspejlede foreningens egentlige formål, samtidig med at man fik de nødvendige tilføjelser.

Alle havde klappet i hænderne og stemt ja, uden mindste tvivl.

Men nu er vi nødt til at begynde forfra.

Flere artikler fra samme sektion

Børn elsker dyr. Så hvad går galt?

ESSAY: Børn værdsætter dyr langt mere, end voksne gør. Deres verden er fyldt med bamser, Gurli Gris og alskens dyr, men når de vokser op, mister de forbindelsen til naturen og lærer aldrig, hvor kødet kommer fra.

06-07-2022 11 minutter Debat,   Dyrevelfærd

Folkets økologi

FORPERSONENS ORD: Den økologiske bevægelse skal have vokseværk. Det er en vision og mission, at økologien skal vokse, og derfor skal vi ud blandt folk.

06-07-2022 4 minutter Økologisk Landsforening,   Debat

Nu kan jeg endelig høste frugten af mit arbejde!

BLOG: Jeg er omsider begyndt at kunne høste de første grøntsager fra min køkkenhave. Følelsen af at spise noget, man selv har dyrket, gør det al besværet værd.

30-06-2022 3 minutter